Magunkról

Előszóként talán, a klasszikus római mondást idézve:

“Navigare necesse est, vivere non est necesse.”

Ez, szabadon fordítva, és a hajózás szó alatt a repülést értve, kicsit átértelmezve azt is jelentheti, hogy” a repülés nem szükséges, de ha lehetőség van rá, minek nélküle élni?”, tehát, repülhetünk?!

Ezt a gondolatot követve, azzal a céllal hoztam létre többek segítségével ezt a honlapot, hogy a repülés iránt érdeklődő embereknek iránymutatást tudjunk adni, megismertessük őket ezzel a mámorító érzéssel, melyet úgy hívnak, hogy REPÜLÉS. Szeretnénk, ha segítségünkkel mindenki megtalálná a kérdésére a választ, az is, aki “csak” ki akarja próbálni a repülést, és az is, aki hivatásként képzeli el ezt a gyönyörű tevékenységet. Ezeket az igényeket kiszolgálva kínáljuk, sétarepülések, és egyéb a repüléssel kapcsolatos szolgáltatások széles tárházát, melyek megtekinthetőek a fenti menüpontok alatt, de akár kérhető egyedi ajánlat is, igényeinek megfelelően. Természetesen a képzésre is nagy hangsúlyt fektettünk, így a folyamatosan induló tanfolyamokra keressük a leendő pilóta jelölteket.

Mielőtt belevágunk ebbe a mesés utazásba, és betekintünk e csodás világba, nem árt tisztázni két dolgot.  Az első, hogy a repülés nyelvezete Magyarországon elsősorban, a magyar, ezen belül is a tegezés, korra, nemre való tekintet nélkül, természetesen a kellő tisztelet megadásával. Így, ha megengeditek, a továbbiakban élnék ezzel a “szabály” adta lehetőséggel, és tegező formában folytatnám. A másik egy gondolat, mely nagyon fontos a repülés minden szakaszában, és minden formájában:

“A repülés egy olyan hivatás, melyben az utas, vagy a növendék, a pilótára bízza életét, ezért nem mindegy, hogy ki az-az ember, akivel az első, illetve az azt követő repült óráit a levegőben tölti.”

Fenti gondolatnak megfelelően írnék pár szót magamról, hogy ezzel is közvetlenebb, és remélhetőleg fesztelenebb legyen első találkozásunk, és már ismerősként üdvözölhessük egymást a fedélzeten:

A repüléssel igen korán, már 16 évesen megismerkedtem Határhegyen, ahol  1987 és 1989 között vitorlázórepülésben C vizsgáig jutottam, a motoros repüléssel 2002-ben kezdtem újra foglalkozni. Az elmúlt években, több, mint 1000 repült órát töltöttem a levegőben, mint oktató, illetve kereskedelmi pilóta, ez alatt alábbi jogosításokat sikerült megszereznem:

Frozen ATPL, CPL, CRM, Repülés Oktató (FI), Motoros vontatói, Ejtőernyős ugratói, ME, IFR, NVFR, ICAO Level 4, Jelenleg repült típusok: C-150, C-152, C-172, C-177, C-182, C-207, PZL-101, B24R, L-200D, SK61, BN-2A, Socata TB9, G-115, DA-42

További jó nézelődést kívánva, és a személyes találkozásban bízva,